Често задавани въпроси

Какъв е срокът за доставка в страната и колко ще струва?

Поръчките се изпращат по куриер в срок до 3 работни дни, ако съответният продукт е наличен. Ако не е наличен – около 30 работни дни от датата на поръчка.

Клиентът има възможност да получи закупените от него продукти посредством услугите на куриерска фирма Тип Топ Куриер - напълно безплатно.


 

Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Еднолицевите матраци се използват само от едната им страна. Двулицевите са с две лица, т.е. ползват се свободно от двете страни поради, което животът им значително се удължава. Освен това, те предлагат повече и по-добри характеристики относно комфорта на спане.

 

Твърд или мек матрак да избера?

Не е важно колко твърд или мек е матракът, важно е повърхността му да е еластична, а това всеки човек усеща по различен начин. Трябва да изберете такъв модел матрак, при който лягайки върху него, да Ви допада изцяло и се чувствате комфортно.

 

Как да предпазя матрака от замърсяване?

Облечете матрака си с протектор. Той ще го поддържа чист и хигиеничен, и ще удължи живота му.

 

Какво е топ матрак и за какво служи?

Топ матраците са матраци с приблизителна дебелина около 6-10 см. и се изработват от високоеластични или мемори пяни с голяма плътност. Те са добър временен вариант за хора, които желаят евтино и за момента да си подновят стария матрак с нов. Също така, ако сте си закупили нов матрак, но не Ви е удобен, чувствате го по-твърд или по-мек от необходимото, топ матракът може да реши този проблем. Поставяйки го върху другия матрак ще си осигурите по-голям комфорт.

Според това, което желаете да промените в използвания стар матрак, може да изберете най-подходящия за целта топ матрак. Иначе казано, ако матракът Ви е твърде мек, а искате да е с по-висока степен на твърдост, за да ви е по-удобен, тогава сесъсредоточете върху топ матраците с дунапрен. Или обратното, ако е твърд и неудобен, обърнете внимание на топ матраците направени от мемори пяна или латекс.

 

Как да избера възглавница?

Колкото и да Ви е удобно леглото, ако през нощта Ви се схваща врата, значи нещо не е наред. Причината за това най-вероятно е неподходящата възглавница. Тя се избира според позата на сън.

Ако по-често спите по гръб, на вас ви е необходима ниска възглавница, която да поддържа естествената извивка на гърба и врата. С този вид възглавница ларинксът остава отворен и хъркането се намалява.

За хората, които са свикнали да лежат на една страна, е препоръчителна високата възглавница. Тя трябва да компенсира ширината на раменете и ще позволи линията на шията да се запази, без главата да клюмва надолу. Повечето съвременни възглавници са направени от нови материали, които се моделират по формата на тялото.

Ако спите по корем, може и да не ползвате възглавница. Ако все пак ползвате, добре е да вземете някой много тънък модел. Имайте предвид обаче, че спането по корем е доста натоварващо, защото главата се извърта на една страна и затова, ако е възможно избягвайте тази поза за сън.

Естествената форма на гръбначния стълб е като извита S-ка, която трябва да се поддържа от възглавниците по време на сън. В противен случай мускулите се схващат и имате болки.

Има различни модели възглавници, но най-добри са тези, които заемат формата на главата и врата, пълнежът не се смачква и не потъва под тежестта на главата. Такива модели могат да се използват и когато имате болки в гърба и гръбнака, главоболие, схващания, проблеми със ставите и мускулите.

 

Каква е политиката на Medico + за връщане на стока?

Екипът се стреми да задоволи очакванията на всеки един клиент. При рекламации стриктно се спазват правилата за връщане и гаранция, определени от производителя. Те стават известни в детайли на клиента, когато се извършва закупуването на конкретната стока.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки