За въпроси и поръчки
0‎878 586433       

Меню
Меню
Избор на възглавница

May/ 7/2019

Избор на възглавница

За да бъдем отпочинали и заредени с енергия през деня, то, през нощта сънят ни трябва да е пълноценен.

 

Когато стане дума за добър сън, хората обикновено се сещат само за формата и удобството на леглото. Но, освен леглото, има и други фактори, които правят спането пълноценно.

 

Възглавницата е от основно значение как ще се чувстваме нощем. Важни са индивидуалните предпочитания – голяма или малка, по-мека или по-твърда, от изкуствени материали или от естествени. Но най-вече трябва да се съобразяваме с възрастта и здравословните проблеми. Според ортопедите, неподходящата възглавница може да предизвика или да влоши болките във врата и главоболието.

 

Възглавници за децата

 

При децата е добре възглавницата де е възможно най-ниска. По-високите възглавници изкривяват врата и създават предпоставки за възникване на шипове и спондилози в по-късна възраст. Ортопедичните възглавници също са крайно неподходящи, защото са твърде високи за детското вратле.

 

Здраве и добър сън

 

За съжаление при повечето възрастни хора проблемите с гръбначния стълб вече са налице, поради дълги години неправилна стойка, криво легло, неудобна възглавница.

 

Много хора хъркат ужасно силно и понякога това може да се дължи на кривата стойка по време на сън. Тя се получава от неподходяща възглавница и от криво или меко легло. Ако има и други в стаята, хъркащият човек се притеснява и взима толкова висока възглавница, че почти спи седнал. Това е страдание както за него, така и за останалите в стаята. В този случай трябва да се открие и редуцира проблемът, причинил хъркането. На твърде високата възглавница човек не може да отпусне тялото си и сънят не е пълноценен.

 

На коя страна спите

 

Ако спите предимно странично, тогава е подходящо да ползвате ортопедична възглавница, латексова или такава с мемори пяна. Тези възглавници са твърди и са пригодени за извивките на гръбначния стълб. За тези, които са свикнали да спят предимно по гръб или по корем, високите възглавници задължително трябва да се избягват. Подходящи са само тези, които са съвсем тънки.

 

Важен е пълнежът

 

Понякога пухът във възглавниците може да предизвика алергии. В този случай, такива трябва да се избягват. Съвременните изкуствени пълнежи като латекс, силиконови топчета и др. са подходящи за тези, които имат различен тип алергии – от прах, от акари, плесен и др. За хората, които обичат природата близо до себе си, както и за страдащи от невралгии, има ароматни пълнежи с листа от билки. Миризмата на мента или лавандула, носеща се от възглавницата, ще облекчи нервността и ще предразположи за сън.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

Избор на възглавница

Избор на възглавница

За да бъдем отпочинали и заредени с енергия през деня, то, през нощта сънят ни трябва да е пълноценен. Когато стане дума за добър сън, хората обикновено За да бъдем отпочинали и заредени с енергия през деня, то, през нощта сънят ни трябва да е пълноценен. Когато стане дума за добър сън, хората обикновено 2019-05-07T12:06:49+03:00 Избор на възглавница

<p>За да бъдем отпочинали и заредени с енергия през деня, то, през нощта сънят ни трябва да е пълноценен.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Когато стане дума за добър сън, хората обикновено се сещат само за формата и удобството на леглото. Но, освен леглото, има и други фактори, които правят спането пълноценно.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Възглавницата е от основно значение как ще се чувстваме нощем. Важни са индивидуалните предпочитания &ndash; голяма или малка, по-мека или по-твърда, от изкуствени материали или от естествени. Но най-вече трябва да се съобразяваме с възрастта и здравословните проблеми. Според ортопедите, неподходящата възглавница може да предизвика или да влоши болките във врата и главоболието.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Възглавници за децата</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>При децата е добре възглавницата де е възможно най-ниска. По-високите възглавници изкривяват врата и създават предпоставки за възникване на шипове и спондилози в по-късна възраст. Ортопедичните възглавници също са крайно неподходящи, защото са твърде високи за детското вратле.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Здраве и добър сън</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>За съжаление при повечето възрастни хора проблемите с гръбначния стълб вече са налице, поради дълги години неправилна стойка, криво легло, неудобна възглавница.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Много хора хъркат ужасно силно и понякога това може да се дължи на кривата стойка по време на сън. Тя се получава от неподходяща възглавница и от криво или меко легло. Ако има и други в стаята, хъркащият човек се притеснява и взима толкова висока възглавница, че почти спи седнал. Това е страдание както за него, така и за останалите в стаята. В този случай трябва да се открие и редуцира проблемът, причинил хъркането. На твърде високата възглавница човек не може да отпусне тялото си и сънят не е пълноценен.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>На коя страна спите</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Ако спите предимно странично, тогава е подходящо да ползвате ортопедична възглавница, латексова или такава с мемори пяна. Тези възглавници са твърди и са пригодени за извивките на гръбначния стълб. За тези, които са свикнали да спят предимно по гръб или по корем, високите възглавници задължително трябва да се избягват. Подходящи са само тези, които са съвсем тънки.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Важен е пълнежът</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Понякога пухът във възглавниците може да предизвика алергии. В този случай, такива трябва да се избягват. Съвременните изкуствени пълнежи като латекс, силиконови топчета и др. са подходящи за тези, които имат различен тип алергии &ndash; от прах, от акари, плесен и др. За хората, които обичат природата близо до себе си, както и за страдащи от невралгии, има ароматни пълнежи с листа от билки. Миризмата на мента или лавандула, носеща се от възглавницата, ще облекчи нервността и ще предразположи за сън.</p> <div class="social share-this">&nbsp;</div>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки